• Personaje principale: Comandantul (JK Simmons) si Jim Rainey (Ewen Bremmer)
  • Regizor: Steven Quale
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 105 minute
  • Lansare in Romania: 8 septembrie 2017

Hollywood-ul a comis-o din nou! Suspans continuu, actiune maxima, momente haioase si … putina romanta in filmul Renegatii.

Renegatii

O super echipa de Navy SEALs duc la bun sfarsit misiuni de pastrare a pacii in Bosnia. Cum le duc la bun sfarsit? Eh, sa zicem ca scopul scuza mijloacele. Dar plotul principal nu este acesta! Supriza, supriza, printr-o intamplare intamplatoare, cei cinci membri ai echipei au aflat ca pe fundul unui lac din teritoriul inamic se afla o comoara de 300 milioane dolari!

Impresie generala – un plot bun, suspans si un final “prea” fericit

Renegatii e un film care merita vazut din mai multe motive, iar unul dintre ele este chimia dintre personaje! Este absolut apetisanta: cinci barbati care isi apara spatele unul ceiluilalt in misiuni de ani de zile, un comandant sarcastic si o frumoasa localnica. Fiecare personaj in parte aduce un aport de umor povestii, fiind o bucatica de neinlocuit in film.

Comandantul, jucat de J.K. Simmons, pot spune ca este cireasa de pe tort in toata aceasta poveste: ferm, strict, permanent intr-o stare de nervi si, mai presus de toate, plin de sarcasm. Apelativele “finute” aduse subordonatilor lui au umplut de rasete sala de cinema.

Iar solutiile lui ingenioase pentru diferite situatii jenante sunt de-a dreptul demne de o medalie. In completarea paletei colorate de personaje, vine si o pereche non-conformista de soldati, un pilot aproape mut si companionul acestuia. Cei doi sunt ca sarea si piperul (si uleiul de masline) peste o salata colorata, dar neterminata. Adica fix ceea ce trebuie ca sa iasa un fel de mancare desavarsit.

Un alt motiv pentru care as recomanda “Renegades” este suspansul! Am avut cateva momente in care efectiv mi-am tinut respiratia si m-am surpins rasufland usurata dupa deznodamant. Nu la multe filme mi-am ros unghiile in mod constant, poate doar la Game of Thrones si Star Wars.

Nici plotul nu este de lepadat: poveste bine pusa la punct, bazata pe evenimente istorice, cu riscuri si pericole reale.

Ceea ce nu m-a incantat in mod special este povestea de dragoste, care pare putin din alta lume fata de cea in care se petrece actiunea. E o mini-poveste in sine, dar mi se pare bagata fortat in scenariu, numai pentru a imblanzi putin subiectul militar.

Un alt lucru total hollywoodian in Renegatii este finalul, mult prea fericit pentru gustul meu, dar nu pot sa mint, m-a binedispus.

Per total, m-am simtit foarte bine, am ras in hohote, mi s-a strans inima si am ramas si fara o unghie (ca rezultat al rosului, bineinteles). Duceti-va, vedeti-l si spuneti-mi si parerea voastra!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.