• Personaje principale: Ellie (Lilly James) si Jack (Himesh Patel)
  • Regizor: Danny Boyle
  • Durata: 116 minute
  • Lansare in Romania: 12.07.2019
  • Casa de distributie: RoImage 2000

Fiind copil al anilor ‘90, pot spune ca nu am prins febra Beatles. Cu toate acestea, ai mei au avut grija sa imi insufle genialitatea lor prin cele mai indragite melodii.

Asadar am fost entuziasmata sa ma duc la Yesterday, 2019, eu fiind o fana musicals si a fimelor cu sountrack renumit, precum Mamma Mia sau Bohemian Rhapsody.

Yesterday

Yesterday care poarta numele uneia dintre cele  mai poplare piese a tuturor timpurilor, se concentreaza pe viata unui muzician, compozitor si cantaret de muzica folk si pe cariera acestuia, aproape inexistenta.

Jack Malik (jucat de Himesh Patel), incearca din rasputeri sa intre printre stelele muzicii contemporane, ajutat de managera si prietena lui din copilarie, Ellie Appleton (jucata de Lily James). Englezul este gata sa renunte intr-o noapte fatidica, care in urma unui fenomen inexplicabil, ii schimba viata drastic. Dupa ce timp de cateva secunde intreaga electricitate de pe fata pamantului s-a oprit, intreaga populatie a globului parea sa fi uitat cine sunt The Beatles. Jack, esti singurul care iti amintesti! Ce ai de gand sa faci mai departe?

Impresie generala despre Yesterday

Pros

M-am delectat cu multe din cantecele faimoasei trupe de muzica in Yesterday, am urmarit cu suspans unde va duce planul indraznet al lui Jack.

De asemenea m-am implicat emotional in dulea poveste de dragoste care se infiripeaza intre personaje. M-am bucurat sa vad , chiar daca digital, locurile de inspiratie ale geniilor creatoare, descoperind astfel lucruri noi, intereasante si pe care probabil nu le-as fi cautat din propria-mi initiativa.

Am descoperit cu groaza ce efecte nebanuite pot apare in urma disparitiei din istorie a trupei The Beatles. Pe unele nu le pot accepta, asa ca le sunt recunoascatoare pentru binele adus omenirii. Va las pe voi sa descoperiti la ce anume ma refer!

Supriza cea mai mare si cea mai tare a fost sa il vad jucand pe Ed Sheeran, pe care pur si simplu il ador. Se pare ca este un actor bun, iar daca s-a jucat pe sine cat se poate de autentic, este si o persoana modesta, generoasa si super-talentata.

O alta parte buna care este de altfel si sarea si piperul acestui film este comicul de situatie. Este o comedie pe gustul meu, cu umor fin si subtil, susutinut de actori foarte buni si de un scenariu bine gandit. 

Cons

Eu as fi pus mai mult accent pe muzica lor, pe povestea lor, as fi valorificat mai mult momentele muzicale, care ne-ar fi delectat pe toti in Yesterday.

Cateodata am avut impresia ca nu se leaga foarte bine povestea sau ca nu are unde sa evolueze. Lucurile s-au terminat cu bine, dar poate tocmai asta m-a si dezamagit in final. Predictibilitatea actiunii si a finalului a fost nedemna de o legenda a muzicii si de un film care ar fi ptut sa fie epic.

Personal, mi-a placut filmul, m-a relaxat si m-am distrat maxim. Va propun sa nu luati filmul in serios sau va simtiti ofensati in vreun fel, pentru ca este un film comic,simpatic si care poate sa va invaluie in nostalgie si zambete calde.

Distractie placuta si vizionare frumoasa!

Comments

comments

One thought on “Silvia la Yesterday”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.