• Personaje principale: Buster Moon (Matthew McConaughey) si Johnny (Taron Egerton)
  • Regizor: Garth Jennings,Christophe Lourdelet
  • Casa de distributie: Ro Image
  • Durata: 110 minute

…iar porcul canta chiar in desenele astea animate. Mai vrei si-un alt motiv sa te uiti la Sing? Pai bine, ar mai fi un porc spinos (in caz ce esti pretentios cand vine vorba de porci), o elefantica timida, o gorila si, mai ales, un ursulet koala si o iguana batrana, cu-n ochi de sticla. Sing incepe sa semene cu The Secret Life of Pets? Pai foarte bine, e la fel de dragalas si e primul an in care Illumination lanseaza 2 animatii in 12 luni!

Sing

Hai sa cantam! este adaptarea lui Sing in romana, asa ca imagineaza-ti: e un musical savuros in care animalele isi dreg vocile la un concurs de talente, unele pentru bani, altele pentru faima. Din fericire, inclusiv varianta dublata pastreaza melodiile originale, asa ca vei putea auzi melodii celebre, pe voci si mai celebre.

De la un concurs de talente premiat cu o importanta suma de bani, evenimentul se transforma, insa, in altceva. De aici e randul tau sa descoperi, eu iti recomand doar sa fii cu ochii pe purcica, e personajul meu preferat.

Impresie generala – singura animatie la care zecile de copii din sala n-au zis nici pas

Pentru ca vizionarea a fost dublata, eram pregatita sufleteste ca jumatatea de sala formata din copii sa se foiasca, sa ceara la baie, sa traga de maneci pe parinti, sa planga, sa vorbeasca… sa innebuneasca. Da, asta spune ceva despre parerea mea despre copii, dar nu vorbim despre asta acum, nu? Ce a fost uimitor a fost ca n-am auzit, pe toata durata animatiei, nici macar un copil dand semne de agitatie si plictiseala. Si stateam langa vreo 2 prichindei de vreo 6 ani!

Si nu-i de mirare pentru ca povestea e captivanta iar situatiile individuale ale personajelor cuceresc spectatorii, de la mic la mare. Povestea se tese autentic, echilibrand situatii cu care sa se identifice toti spectatorii: casnica plictisita, iubita folosita, fiul cu familia problematica sau narcisistul. Faptul ca e musical si, mai ales, ca majoritatea melodiilor sunt pastrate originale, in engleza, e un punct forte, mai ales ca sunt interpretate 85 de melodii din 1940 pana-n prezent.

E cea mai lunga animatie Illumination de pana acum si nu prea am ce sa-i reprosez, mai putin clasica scapare, atunci cand e vorba de animatii cu animale: e o scena in care elefantica timida isi pune castile si asculta muzica iar castile sunt asezate ca si cum elefantii ar coincide in anatomie cu oamenii, ceea ce inseamna ca nu sunt pe urechile personajului, ci in locul unde ar fi urechile oamenilor.

In rest, toate bune si cantacioase, fuga la film din 16 decembrie, fie ca luati de mana un prichindel sau un adult. Animalele le lasati acasa ca veti avea destule pe ecran! Vizionare placuta!

Comments

comments

One thought on “Sing – o sa te uiti la animatia asta cand o canta porcu’”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.