• Personaje principale: James (Chris Pine) si Krall (Idris Elba)
  • Regizor: Justin Lin
  • Casa de distributie: Ro Image
  • Durata: 120 minute
  • Lansare in Romania: 22 iulie

Cand aud numele de Star Trek, inevitabil gandul imi zboara la copilarie si la serile petrecute in fata televizorului alaturi de bunica mea, asteptand cu nerabdare un nou episod din serialul cu acelasi nume. Desi amintirile imi sunt destul de vagi in ceea ce priveste personajele, frizura sub forma de castron a lui Spock nu poate fi uitata prea usor. Asa ca, incetul cu incetul, amintirile incep sa-si vina in simtiri.

Doar ca pana ce ajungi efectiv sa te dumiresti cine, ce si cum, iata-te pus in fata faptului implinit, ca mine, si asezat confortabil pe-un scaun de cinema, o pereche de ochelari la ochi, caci se spune ca filmului ii sade mai bine in 3D, o portie de floricele in brate si numai gata de luat parte la actiunea de pe ecran.

Star Trek Dincolo de Infinit

Desi in planul initial se dorea improspatarea memoriei cu cateva filme din seria Star Trek, mai mult sau mai putin recente, timpul nu a fost chiar de partea mea zilele acestea. Asa ca, precum un scolar cu tema nefacuta, am luat parte la vizionarea Star Trek Beyond/ Dincolo de Infinit, cu putina teama ca poate era totusi mai bine sa nu fi venit daca cunostintele-mi nu erau prea bine puse la punct.

Insa, filmul a fost un deliciu. M-am simtit din nou copil, uitandu-ma la un film cu nave spatiale, aventuri palpitante si oameni de prin galaxii indepartate.

Cu alte cuvinte, pentru a nu va mai tine in suspans, pelicula aduce din nou in prim plan nava spatiala Enterprise si al sau echipaj ce si de aceasta data va trebui sa treaca prin experiente unice. Mai exact, o misiune de salvare pe o planeta total necunoscuta. Capitanul navei si al misiunii va fi Kirk, interpretat de Chris Pine, iar mana sa dreapta va fi nimeni altul decat comandantul Spock, jucat de Zachary Quinto. Inca de la inceputul povestii, cei doi sunt surprinsi intr-o ipostaza ce va marca un drum initiatic in ceea ce priveste evolutia acestora. Daca Kirk este abatut si ingandurat cu gandul la drumul tatalui sau in comparatie cu propriul sau destin, Spock simte remuscarile provocate de lipsa unei actiuni concrete in privinta reconstituirii civilizatiei vulcaniene, ceea ce ii ingreuneaza decizia cu privire la relatia pe care o are cu locotenenta Uhura ( Zoe Saldana). Doctorul echipajului, “Oase” McCoy, are si el un rol destul de important in conturarea intregii actiuni, iar aerul de prospetime este redat  peliculei printr-o prezenta extraterestra, parte integranta a noului echipaj al navei Enterprise, si anume Jaylah ( Sofia Boutella), cea care va ajuta intregul echipaj sa paraseasca teritoriul necunoscut pe care esuasera, precum si sa-si duca la bun sfarsit misiunea.

Bogat in dinamica si actiuni, decoruri complexe  si replici bine puse la punct (doar frizura lui Spock facand mici exceptii pe alocuri), noul film Star Trek Beyond este un real succes, mai ales pentru fanii acestuia, care cu siguranta asteptau cu nerabdare lansarea acestuia.

Vizionare placuta

Asa ca, incepand cu data de 22 Iulie, Star Trek Dincolo de Infinit poate fi urmarit in cinematografele din toata tara, sub distributia Ro Image 2000.

Comments

comments

Category : SF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.