• Personaje principale: Deadshot (Will Smith) si Harley Quinn (margot Robbie)
  • Regizor: David Ayer
  • Casa de distributie: Freeman Entertainment
  • Durata: 122 minute
  • Lansare in Romania: 5 august 2016

Margot Robbie, esti ge-ni-a-la! Tocmai am vazut Suicide Squad, un film al carui trailer nu ma impresionase atat de mult dar pe care lumea din jurul meu il astepta, cu sufletul la gura. Inteleg acum, oameni buni. Inteleg.

Suicide Squad

Suicide Squad este povestea unor meta-oameni, niste mutanti, cum s-ar spune in alt film, inchisi in conditii de maxima securitate pentru ca erau spaima spaimelor si zmeii zmeilor. Dintre ei, se remarca Harley Quinn (Margot Robbie), iubita lui Joker (mai nou, interpretat de Jared Leto), Deadshot (Will Smith) si El Diablo (Jay Hernandez). Ei sunt adunati de Amanada Waller (Viola Davis, gata, acum mi-am adus aminte de unde o stiu – The Help) si condusi de Rick Flag pentru a opri o vrajitoare. Poate ca suna nitel pueril, dar presara niste replici amuzante, strange o gasca de actori capabili, adu cei mai buni scenografi, make up artisti si costumieri si voila. Ai un film savuros!

Cea mai buna interpretare

Margot Robbie e facuta pentru roluri atat de expresive precum cel al lui Harley Quinn! Asa cum i s-a potrivit manusa cel din Lupul de pe Wall Street, asa si acesta ii vine de minune pentru ca ii pune in valoare imaginea de fata buna, aparent prostuta, dar foarte capabila. E clar personajul meu preferat din Suicide Squad si am impresia ca o sa ramana actrita mea preferata cel putin pana la urmatorul film la fel de bun!

De ce e filmul grozav?

Pentru ca subiectul e tratat cu atata umor iar atentia pentru detaliile vizuale e atat de mare, ca ramai cu mintea la film pe tot parcursul filmului. E dinamic, fascinant si produce cel putin zambete la fiecare scena.

In trailer, parea un film de actiune si cam atata. E mult mai mult de atat, e comedie, drama si film psihologic, fara a fi o struto-camila urata.

Margot Robbie. Si Will Smith. Si Davis Ayer, regizorul si scenaristul Suicide Squad, care a facut o treaba pe cinste si despre care actorii povestesc ca i-a cucerit de dinainte sa le arate un scenariu propriu-zis.

Ce a scartait?

Compania mea a spus ca n-a mai vazut atatea clisee intr-un film de mult timp. Ce-i drept, o sa depasesti degetele unei maini numarandu-le, dar sunt genul de clisee care leaga o legatura de empatie, care fac personajele mai umane si mai familiare. Nu sunt sigura ca e un lucru rau.

Insa ce mi s-a parut dubios a fost scenariul unei scene. Spoiler, prietene. Citesti pe barba ta. La un moment dat, dupa o lupta pe viata si pe moarte cu niste monstri, Rick Flag, conducatorul brigadei noastre, e intr-un bar cu eroii supranaturali. Intr-un context dramatic, ii marturiseste lui Deadshot ca in timpul in care acesta a fost inchis, fiica lui i-a scris in fiecare zi. Si apoi scoate teancul de scrisori din buzunar. Moment in care eu am ramas: whaaat?! Tu glumesti? Asta e o reclama la detergent in care gospodina scoate de la spate ditamai detergentul, la opera? Da’ de ce Dumnezeu se plimba cu detergentul la opera? Asa si aici. Cum de avea ditamai militarul la el, intr-o misiune, scrisorile unui prizonier cu care nu intentiona sa aiba niciun alt contact mai apropiat decat un ordin?

Detalii din culise

Nu stiu de ce, dar tot filmul am simtit ca sigur s-ar fi potrivit si Tom Hardy pe undeva pe acolo, ca ar fi imbogatit experienta vizionarii cumva. Si hop, cica el ar fi fost favoritul in rolul lui Rick Flag, dar ca a preferat sa se dedice filmului The Revenant.

Jared Leto s-a identificat atat de mult cu Joker incat a continuat sa interpreteze personajul, chiar si in afara filmarilor. I-a trimis un sobolan mort lui Margot Robbie, un glonte lui Will Smith si prezervative folosite restului echipei.

A existat sugestia ca un terapeut sa fie prezent pe platouri, data fiind natura patologica a filmului.

E primul film realizat dupa benzi desenate in care personajele principale sunt negative.

Vizionare placuta!

Filmul va avea premiera pe 5 august si este distribuit de Freeman Entertainment.

Comments

comments

One thought on “Suicide Squad – diferenta dintre nebunie si genialitate sta doar in succes”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.