• Personaje principale: Tami (Shailene Woodley) si Richard (Sam Claflin)
  • Regizor: Baltasar Kormákur
  • Durata: 99 minute
  • Lansare in Romania: 27.07.2018
  • Casa de distributie: Vertical

Am fost avertizata sa-mi pregatesc servetelele la acest film si n-am luat-o in serios. Foarte neinspirat din partea mea. Caci nu e tocmai ce pare din trailer si asta e cel mai bun lucru despre Supravietuind pe mare. O mica observatie? Chiar e coplesitor.

 Supravietuind pe mare

Tami si Richard sunt doi calatori fara destinatie care se intalnesc, se indragostesc si decid sa strabata oceanul impreuna, in misiunea de a returna in California barca unor clienti. Insa in mijlocul neantului, se trezesc la buza unui uragan ravasitor iar barca se cam face tandari.

Tami, adapostita in cabina, isi revine la un moment dat si observa lipsa lui Richard. Insa nu mult dupa il regaseste plutind agatat de o bucata de metal, pe mare. Il recupereaza si impreuna petrec zile si zile pe mare, sperand ca vor ajunge in Hawaii in viata, fara a putea controla barca. Insa cu vreo 10 minute inainte de terminarea filmului, are loc marele twist…

Impresie generala – e filmul unde nu trebuie sub nicio forma sa servesti spoilere, caci asa va fi total imprevizibil

Dincolo de jocul actoricesc incredibil al lui Shailene Woodley, interpreta lui Tami, imi scot palaria in fata regizorului. Dinamica dintre prezentul sumbru si flashback-urile pline de tandrete si energie este diversiunea perfecta pentru reveal-ul de la finalul filmului. Nu-i de mirare ca nenorocirea pe mare te coplesteste emotional pana la punctul in care si tu simti nevoia sa tipi pentru ajutor, gratie lui Baltasar Kormakur, care mai are in portofoliu niste filme despre dezastre.

Mi-a placut faptul ca Supravietuind pe mare te arunca in mijlocul actiunii, fara o trecere treptata spre intensitatea aia greu de suportat. E ca si cum te-ai arunca in marea rece, fara s-o incerci cu degetul, lucru care de cele mai multe ori se dovedeste metoda corecta. Insa filmul se joaca cu calmul tau iar daca cineva te-ar filma cand te uiti la Supravietuind pe mare, probabil ai oscila intre zambet tamp si grimasa.

Lupta pentru supravietuire are momentele ei de respiro, chiar daca viitorul pare sumbru. Pauza de ras in care Tami si Richard savureaza untul de arahide e atat de savuroasa, si la propriu si la figurat, ca cel mai probabil vei pleca de la cineva cu gandul sa treci pe la Mega.

Povestea este inspirata din fapte reale: adevarata Tami chiar a supravietuit 41 de zile in mijlocul apelor pana sa ajunga in Hawaii. Autenticitatea suferintei ei este redata de o echipa care a patimit grav in timpul filmarilor, ce uneori incepeau la 4 dimineata si erau oprite de raul de mare colectiv ce apuca staff-ul.

Mi-e teama ca orice cuvant in plus ar putea directiona spre twist-ul ala fain, asa ca ma opresc aici si super recomand Supravietuind pe mare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.