• Personaje principale: Grace (Mackenzie Davis) si Dani (Natalia Reyes)
  • Regizor: Tim Miller
  • Casa de distributie: Odeon Film
  • Durata: 128 minute
  • Lansare in Romania: 01.11.2019
Terminaor 6
Grace si Dani

“I’ll be back”, ne-a promis Terminatorul episod cu episod. Si Arnold Schwarzenegger s-a tinut din nou de cuvant si a revenit in Terminator 6, un film care a adunat cele mai importante aspecte ale seriei si le-a remixat intr-un scenariu girl power, foarte oportun. Mi-a placut!

Terminator 6

Dani Ramos este tinta noului Terminator, un robot care poate prelua chipul celor pe care ii ucide. Norocul ei este, insa, Grace, o femeie pe jumatate masinarie a carei misiune este s-o salveze pe cea de a carei soarta depinde intreaga omenire.

Cand credeai ca totul e Girl Power, apare in peisaj si Arnold Schwarzenegger, intr-o ipostaza atipica dar extrem de savuroasa si comica.

Impresie generala – umor misto si suspans non-stop

Compania mea imi spunea ca cel mai mult a apreciat la acest film faptul ca suspansul din primele 2 filme Terminator a revenit la cote maxime si in Terminator 6. Adica monstrul pare invincibil si te urmareste ca intr-un vis, ceea ce declanseaza o emotie puternica pe toata durata peliculei. Iar asta e un punct forte.

O alta treaba buna a echipei de productie este cantitatea de efecte speciale, foarte spectaculoase si bine realizate, care imbraca filmul in imagini atractive, ce te fac sa-ti doresti sa vezi mai mult.

Dincolo de suspans, efecte speciale si umorul savuros al vechiului Terminator, cel mai mult mi-a placut ca tot scenariul este realizat in jurul a 3 personaje feminine, care se ajuta reciproc si au ca scop comun sa salveze omenirea. Cele 3 sunt un fel de Charlie’s Angels dar cu o misiune mai asumata si mai importanta. Insa ideea de girl power, asta a fost elementul meu preferat din film. Ma mananca limba sa dau un spoiler legat de aceasta pozitionare feminista, pe care tot mai multe serii de actiune o abordeaza, dar hai sa ma abtin. Asteapta insa un moment epic, in care Grace, femeia pe jumatate robot, ii marturiseste lui Dani de ce trebuie sa o salveze. E scena mea preferata din tot filmul.

Daca merita vazut Terminator 6? Cu siguranta! Fetele vor empatiza cu latura lui feminista iar barbatii cu tot cumulul de poc-poc, bang-bang. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.