• Personaje principale: Bernie (Chris Pine) si Ray (Casey Affleck)
  • Regizor: Craig Gillespie
  • Casa de distributie: CineForum
  • Durata: 118 minute
  • Lansare in Romania: 29 ianuarie

Dupa umila-mi parere, The Finest Hours este un film captivant ce aduce in prim-plan o poveste despre curaj si dragoste bazata pe fapte reale. Setata in jurul anilor 1950, in Massachusetts, intriga povestii surprinde un vas petrolier rupt efectiv in doua in timpul unui groaznice furtuni, intreaga actiune dezvoltandu-se ulterior in jurul operatiunii de salvare a supravietuitorilor de catre o ambarcatiune de mici dimensiuni a pazei de coasta a Cape Cod. Pentru a da un plus de dramatism firului epic, filmul prezinta si povestea de dragoste dintre Bernie Webber ( Chirs Pine) si Miriam (Holliday Grainger), confruntati cu incertidudinea intoarcerii din aceasta misiune de salvare si posibilitatea transformarii in realitate a planurilor de nunta.

The Finest Hours

Mai exact, filmul incepe relativ usor, prin prima intalnire dintre Bernie si Miriam, pentru a escalada apoi destul de repede catre cererea in casatorie a lui Miriam catre Bernie. Usor indecis, Bernie accepta propunera fetei, adevarata problema in calea casatoriei lor aparand abia cand acesta este nevoit sa accepte comanda capitanului de a-si intemeia un echipaj si a porni in cautarea si salvarea oamenilor aflati in deriva din ceea ce inca a mai ramas din vasul petrolier Pendleton.

De observat in aceasta ecranizare este si evolutia constiintei personajului principal care, in urma unei operatiuni asemanatoare de salvare, dar esuate, inca pastreaza mustrari catre sine de a nu fi fost capabil sa salveze vietile celor aflati in pericol. Astfel, alaturi de alti trei colegi, Bernie porneste in operatiunea de salvare a vietii lui, fiind foarte interesante trairile acestuia de-a lungul intregii aventuri.

Pe de alta parte, un alt rol important in actiunea filmului este reprezentat de catre Ray Sybert (Casey Affleck), omul tacut si retras de pe vasul petrolier Pendleton, care ii va ajuta pe colegii de suferinta sa-si poata salva vietile.

Pe alocuri, as putea spune ca ecranizarea are unele mici scapari, care pot si taxate dur de catre specialistii avizati, insa per total filmul The Finest Hours surprinde exact emotiile si tempo-ul crescendo al intregii actiuni.

Scena preferata

Scena pe care as alege-o ca fiind cea mai intensa, nu neaparat cea mai dramatica sau plina de emotie, dar cu siguranta cea care reuseste sa te tina cu sufletul la gura pret de cateva minute, este momentul exact al salvarii naufragiatilor de pe Pendleton de catre vasul celor patru reprezentanti ai pazei de coasta.

Desi aparut in format 3D si IMAX, filmul ar putea fi lejer vazut si in format digital, intrucat efectele folosite nu sunt dintre cele mai extraordinare, iar experienta emotionala de-a lungul intregii ecranizari ar ramane aceeasi.

Puncte forte

  • Faptul ca filmul este bazat pe fapte reale
  • Incarcatura emotionala a povestii de dragoste ce alimenteaza actiunea de salvare
  • Momentul intoarcerii vasului salvator in port.

Puncte slabe

  • Momentul trecerii vasului celor patru salvatori prin dreptul bancurilor de nisip
  • Mult accent pus pe drumul parcurs pana la gasirea vasului Pendelton, iar intoarcerea in port foarte rapida
  • Momentul luminarii portului, evident de altfel, dar un pic cam lent.

Iar pentru a putea intelege si mai bine toate ideile insirate mai sus, va propun sa mergeti la cinematograf incepand cu data de 29 Ianuarie penru a pune totul cap la cap si a va putea face o impresia personala asupra filmului dramatic The Finest Hours ( Furtuna Extrema), distribuit de CineForum.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.