Captain Marvel se intoarce intr-o formula de trio generational, croit parca pe chipul si asemanarea unui target nou de cinefili, pentru care dinamica este totul. Iar noul episod Marvel livreaza acest aspect cu religiozitate – de la batai aproape cu coregrafie in diferite universuri si cu participanti care mai de care mai colorati si inediti la joaca de-a v-ati-ascunselea intre cele 3 protagoniste, din cauza unui mecanism declansat aleatoriu printr-o bratara straveche. Asa ca daca te-ai saturat de actiune in filmele cu actiune, vino sa ai parte de ea intr-un film cu supereroi – The Marvels.

The Marvels

Captain Marvels inca are probleme in a-si aminti ce s-a intamplat in trecutul ei, dar adevarata sa problema apare atunci cand un nou razboi se declanseaza, cauzat de lipsa resurselor din Hala, tinutul pe care ea l-a eliberat de malefica inteligenta artificiala. Norocul ei este insa ca nu trebuie sa lupte cu villain-ul singura, ci in compania a alte 2 figuri feminine puternice – Monika Rambeau, vechea copila ce obisnuia sa-i spuna lui Captain marvel matusa Carol si Kamala Khan, o supereroina de doar 16 ani, cel mai mare fan al lui Captain Marvel.

Impresie generala – once a cat lady, always a cat lady

Am 3 momente care mi-au placut mult:

Primul? Recunosc- momentul meu preferat din intreg filmul este unul cu pisici. Sunt o cat lady fara nicio speranta si dorinta de a ma schimba si ochii imi sclipesc atunci cand vad o pisica expusa intr-un mod creativ (sau doar cute) pe ecran. Iar Goose este una dintre cele mai iconice pisici! In acest episod are parte de chiar si mai multa expunere, intr-un mod complet neasteptat. Rolul sau se dovedeste a fi, din nou, esential! Si gata, ma opresc aici inainte sa mai scap si-un spoiler!

Pe locul 2? Atentie si la credit scene-ul de dupa incheierea filmului – asta ar fi un alt moment super reusit, care o sa-ti dea o idee despre ce se va intampla cu Monika Rambeau. Scenaristii i-au pregatit o evolutie atat de faina, ca sper sa aiba parte de momentul ei de sclipire cat mai curand!

iar pe locul 3, este un moment – si nu glumesc- de musical! Exista o bucata de musical in The Marvels si o sa-ti placa modul cum au integrat-o, nu doar executia, dar mai ales motivul pentru care ea exista in scenariu – e creativ si inspirat, chiar daca e doar preludiul unei alte batalii.

pe restul ramane sa le descoperi tu la Cinema City si, cel mai potrivit, la IMAX.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.