Traieste din nou revelionul in The perfect escape

Dupa “Suge-o, Ramona” sau “Selfie 69”, regizoarea Cristina Jacob se intoarce cu o noua productie mai putin controversata, dar foarte bine echipata. Cu actori internationali. Cu imagini filmate ca in filmele americane. Cu un sunet ce nu te lasa sa te intrebi ce au zis personajele, printre mormaieli. Si cu un scenariu initiat de Dan Chisu. Din 14 februarie, The perfect escape e deja in cinema.

The perfect escape

Casniciei Susannei si a lui Scott pare ca i-a expirat deja termenul de valabilitate. Franky si Alessa sunt un cuplu lesbi ce par sa aiba interese complet diferite. Iar Laura pare mai mult bully-ul lui Sebastian decat iubita lui. Asa ca nu-i de mirare ca cele 3 cupluri aleg sa-si petreaca zilele de dinaintea Revelionului intr-un resort zen din inima Romaniei, condus de un cuplu hippie – Joel si Britta, in incercarea de a-si gasi, voluntar sau nu, echilibrul relatiei. 

Acolo toti viseaza la un happy end. Si majoritatea il primesc. Doar ca nu asa cum se asteptau. Poate mai bine de atat.

Impresie generala – un film cu un aer ca afara

Cu o suita de actori internationali, inclusiv Howard Dell, ce a jucat si-n Tanar si Nelinistit, filmul arata fix ca oricare altul de la Hollywood. In distributia „The Perfect Escape” se regasesc actori din Italia, Anglia, Franta, Canada, SUA si Romania. 

Imaginea clara, in culori intense, dinamica regizorala si montajul impecabil te fac sa crezi ca ai luat un bilet la o pelicula americana. Iar faptul ca limba vorbita este engleza adauga greutate acestui efect. Asta s-a intamplat cu mari eforturi, pentru ca filmarea a avut loc pe timp de Covid, augmentand bugetul productiei cu  aproximativ 500.000 de euro, avand in vedere masurile sporite de protectie si testarea zilnica pe platou.

De altfel, povestea din spatele filmului e plina de suspans: banca ce trebuia sa finanteze filmul s-a retras in mijlocul actiunii, argumentand ca filmele in timp de Covid nu mai sunt rpofitabile, iar Cristina s-a vazut in fata imposibilitatii de a-si plati echipa. Cu toate astea, niciunul dintre oamenii ce erau deja in varf de munte, implicati in productie, nu s-a retras. Iar asta a fost o lectie de omenie pentru regizoare.

Daca pare o comedie usoara la care te-ai putea relaxa, poti cumpara deja biletele. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.