Later update:

Castigatoarea e Constantin Mimi. Felicitari, urmeaza sa te contactez in privat, ca sa poti primi premiul.

Oricum ar fi putut fi The Secret Life Of Pets, atata timp cat a debutat cu un intro dedicat Minionilor, m-a avut de la prima „Ba-na-na”. Inainte sa se mai inchida cineva pagina, exasperat de subiectul galbejitilor, trec direct la subiect si confirm ca e o animatie pentru adulti, copii si animale, la un loc! Ba e atat de dragalasa, ca pun pariu ca si Doamne-Doamne si-a luat o mica pauza de la treburile Lui ceresti si a fost in sala de la AFI Palace, sa isi aleaga un animal de casa dintre cele care ar putea s-o mierleasca in multele situatii periculoase din film.

The Secret Life of Pets

Max, Jack Russell-ul lui Katie, este doar unul dintre animalele care traiesc intr-un bloc din New York, asteptand ca stapana lui sa se intoarca de la munca. Dar cat ea e plecata, Max si restul animalelor din bloc – Chloe, pisica-batoza, Gidget – o pufosenie cocheta , un papagal, un cobai si multi, multi caini isi fac de cap.

Totul se schimba, insa, cand Katie il aduce acasa pe Duke, un dulau blanos determinat sa devina de-al casei, chiar daca Max nu e deloc incantat de treaba asta. Ce se intampla cand cei doi incep sa isi intinda capcane, ca sa scape unul de celalalt, apoi vezi tu, la cinema!

PS: Pregateste-te pentru cel mai pufos personaj negativ din istorie!

Pufosenia un kilometru de dulce

Cand faci o animatie despre pufosenii, sansele s-o dai in bara sunt mai mici decat cele de a realiza un desen animat decent, pentru ca subiectul face jumatate din treaba. Exista, totusi, o gramada de animatii mediocre. Cred ca The Secret Life of Pets nu e una dintre ele. Ce mi-a placut mie cel mai mult?

  • Animalele vorbesc precum oamenii, insa problemele si comportamentele lor raman, in esenta, specifice speciei de care apartin; ma bucur ca nu au ajuns sa se imbrace sau sa bea ceai sau sa aiba cine stie ce job fortat;
  • Intotdeauna exista un personaj capricios care face reuseste sa se strecoare in corazon-ul spectatorilor mai ceva ca cel principal – iar acela este Chloe, pisica grasana, un personaj foarte bine conturat, ironic si rational, necesar mix-ului de personaje;
  • Umorul – scena mea preferata? Cand pisica le aminteste animalelor ce bun a fost intotdeauna Max cu ele si pune accent pe o situatie aparte: cand papagalul era sa fie mancat de o pisica oarecare iar Max a intervenit ca sa-l salveze. Unul din caini ii aminteste ca „pisica oarecare” era chiar ea. Chloe trece peste acest amanunt nesemnificativ si isi continua argumentul;
  • Alegerea de a prezenta personajul negativ intr-un mod original, nu asa cum ne-am obisnuit, ci cu cea mai draguta fatuca din toata animatia, semn ca prejudecata ca oamenii frumosi sunt musai si angelici e doar un mit;

Concurs

Participa la concurs si castiga o umbrela pentru catei si un tricou similar pentru un prichindel de 7-8 ani!

In alta ordine de idei, pentru ca animatia asta m-a uns pe suflet, trebuie sa dau si eu ceva inapoi, asa ca, impreuna cu Ro Image, am sa ofer o umbreluta caraghioasa dar foarte utila animalutului tau si un tricou cu animatia pentru un copil de 7-8 ani.

Nu, n-am sa te incurajez sa faci aport, chiar daca asta mi se pare cea mai potrivita mecanica de concurs compatibila cu The Secret Life of Pets. Am sa te rog sa-mi povestesti o intamplare legata de un animalut pe care il sau pe care l-ai avut.

Ai timp pana pe 8 august, cand voi alege cel mai simpatic raspuns. Poti folosi atat caseta de comentarii WordPress, cat si pe cea de Facebook, fara a dubla, insa, raspunsul. Succes!

Vizionare placuta!

The Secret Life of Pets apare pe 5 august si e una dintre cele mai reusite animatii distribuite de Ro Image 2000. Si cea mai convingatoare comedie pentru a-ti lua si tu un blanos!

Comments

comments

One thought on “Concurs The Secret Life of Pets – pufos de la cap la coada”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.