• Personaje principale: Thor (Chris Hemsworth) si Jane (Natalie Portman)
  • Regizor: Taika Waititi
  • Casa de distributie: Forum Film Romania
  • Durata: 119 minute
  • Lansare in Romania: 08.07.2022

Thor. Razboinic, cuceritor, amuzant si ambitios. Sau Thor. Rotofei, miserupist, epuizat si acid. Oricum mi l-ai prezenta pe ecran, il iau! Pentru ca e personajul meu preferat Marvel si intotdeauna reuseste sa livreze umor, naturalete, un absurd delicios si mult sex appeal, chiar si in cele mai rubensiene etape ale existentei sale ca protagonist. Iar cu Taika Waititi ca regizor, care sa-i dubleze charisma prin stilul sau jucaus, e clar ca o sa se lase cu multe rasete, o calatorie spre sine din care personajul iese schimbat si cateva intrigi faine, care sa completeze zambetele si cu ceva suspans.

Asadar, eu n-am cum sa-ti zic altceva: Thor: Love and Thunder e de vazut in special la IMAX, la Cinema City, pe un ecran maret ca el! Aaaa, ar trebui sa fiu mai explicita, nu?

Thor: Love and Thunder

Cel mai vrednic slujitor al zeilor se transforma intr-un villain insetat de razbunare atunci cand, ajuns in fata zeului pe care il slavea, isi da seama ca toate sacrificiile sale au fost in van. Si, generalizand caracterul egocentric al zeului care l-a facut sa se simta tradat, decide sa-si extinda planul malefic asupra tuturor zeilor, pe care incepe sa-i considere nemerituosi. Si, ce sa vezi, macelul promis ajunge si-n batatura lui Thor, amenintand Asgardul. 

Doar ca Thor nu intra in lupta singur, ci cu Val si cu Jane Foster, fosta sa iubita.

Impresie generala – cine rade la urma, a dormit tot filmul

Pentru mine, Thor este egal cu o repriza de ras sanatoasa. Si slava scenaristilor, asta am avut din plin. De la caprele care, un minut in plus de-ar fi aparut mai mult, si mi-ar fi devenit animale preferate, pana la aparitia controversata a lui Zeus, menit sa aduca un nou moment de umor, dar mai ales de reinterpretare a puterii sale, o initiativa bine-venita de a-l face mai “pamantean” pe boss-ul egocentric al zeilor de pretutindeni. 

Sigur, umorul e meritul si lui Waititi. Inca o data, regizorul si-a pus amprenta inconfundabila asupra unui proiect Marvel, modificand stilul casei intr-un mod in care chiar si un regizor la fel de experimentat ca Sam Raimi, in recentul Doctor Strange, nu stiu cat a reusit s-o faca echilibrat. Poate ca nu e varful seriei lui Thor, nu m-as arunca sa zic asta, dar mie mi-a placut tare in proportie de 90%. Am venit chitita sa rad zdravan si am ras zdravan, am regasit stilul jucaus din jurul acestui protagonist, am apreciat efectele spectaculoase si mi s-a parut inspirata aparitia lui Natalie Portman, chiar daca s-a dovedit, din nou, doar episodica.  

A, da! Natalie Portman! Si ea a descoperit fantana tinerii, cu Keanu Reaves. Chiar daca rolul ii rezerva alt destin. Dar reintalnirea ei cu personajul lui Thor a fost un moment frumos, ce merita trait de fani. Iar prezenta ei pe ecran, ca un ambasador al girl power de pretutindeni, a adaugat un strat de profunzime unei comedii ce livreaza, in acelasi timp, si mesaje cu priza contemporana: importanta familiei, adaptabilitatea de a tranzitiona spre alta etapa a vietii, regasirea sinelui sau puterea de a privi lumea dincolo de fixismul tau.

Singura mea atentionare este asupra finalului, parca scris de niste republicani pro-life, care parca putea fi mai cizelat. Bine, cele 2 credit scenes readuc atmosfera faina si merita vazute, chiar daca ai vrea sa dai o tura pe la baie, cat mai curand, dupa film. Si nu, din pacate, in niciuna nu apar si caprele din film.

Hai, fuguta la Thor. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.