• Personaje principale: Thor (Chris Hemsworth) si Hulk (Mark Ruffalo)
  • Regizor: Taika Waititi
  • Casa de distributie: CineForum
  • Durata: 130 minute
  • Lansare in Romania: 27 octombrie 2017

Presimt ca o sa iei ciocanul si o sa ma lipesti de perete, ca-n desenele animate, pentru ca am fost la Thor Ragnarok fara sa fi vazut celelalte doua filme ale trilogiei. Insa facusem cunostinta cu el in Avengers si eram dispusa sa-l reintalnesc (dupa ce vei vedea cum arata Thor dupa 6 ore zilnice de antrenament si regim draconic, o sa-mi intelegi deschiderea). Anyway, filmul mi-a placut la nebunie, este genul de film comercial caruia nu-i vei reprosa nicicand ca ti-a mancat timpul dedicat serialelor Netflix, telenovelelor turcesti sau meciurilor cu orice minge.

Thor Ragnarok

Ragnarok este chiar o legenda nordica ce prezice distrugerea lumii asa cum o stiu oamenii (si cu ea, moartea anumitor zei: Odin, Loki, Heimdall, Thor) pentru a da nastere lumii noi (guvernate de copiii acestor zei). In acest context, pelicula prezinta agonia unei lumi in decadere, dar si salvarea poporului Asgard pentru ca el sa repopuleze alt taram magic.

Thor se ocupa de toate aceste schimbari si este un manager de criza excelent, alaturi de Hulk si 142, despre care aflam mai tarziu ca facea parte din neamul Valkyriilor. Mi se sufla in casca sa-l mentionez si pe Korg, ca da bine.

Impresie generala – 99% pe Rotten si cu asta am spus tot

Daca Rotten i-a dat 99% (informatie obtinuta prin bunavointa lui Marin Apostol), atunci cine sunt eu sa ma declar Gica Contra?! Thor Ragnarok impresioneaza prin calitatea scenariului (o comedie unde 80% dintre dialoguri au fost spontane iar replica „e colegul meu de la munca” spusa de Thor in arena cu Hulk este creatia unui copil cu cancer care a vizitat platourile de filmare in acea zi), dinamica actiunii, prezenta unor personaje iubite (Doctor Strange, Hulk) si efectele speciale, musai de savurat la IMAX.

Cate Blanchett a acceptat rolul Helei, pentru care fusese avuta in vedere si Charlize Theron, pentru ca baietii ei sunt mari fani Marvel si au incurajat-o sa preia primul rol puternic de villain feminin din universul Marvel. Cateva schimbari au fost facute fata de comic-urile originale – spre exemplu 142 este o aparitie nordica, cu cosite blondine, insa actrita ce o interpreteaza este afro-americana si nu schiteaza atat de remarcabil preferintele bi ale personajului original, chiar daca actrita le-a mentionat in interviuri.

Timp de 2 ore, am uitat sa respir, sa-mi verific telefonul, sa intreb daca mai ploua afara. A fost coplesitor si captivant, ca un spectacol de culori si sunete psihedelice, la finalul caruia villain-ul este invins, evident, intr-un mod realist – daca Thor este prezentat ca inferior Helei, acest lucru ramane constant chiar si la final. Iar la final, surpriza, Thor va semana tatalui sau, Odin. Vezi tu despre ce e vorba!

Inchei cu recomandarea clara sa te duci la cinema sa-l VEZI, pentru ca e efectiv un Harap Alb nordic, cu aventuri conturate cu inteligenta si umor. Vizionare placuta!

PS: Credit scene, nu uita de credit scene. Habemus credit scene, evident.

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.