• Personaje principale: Woody (Tom Hanks) si Forky (Tony Hale)
  • Regizor:  John Lasseter, Josh Cooley
  • Casa de distributie: CineForum
  • Durata: 89 minute
  • Lansare in Romania: 28 iunie 2019

Avertizare: animatia are un final atat de emotionant incat Tom Hanks, vocea protagonistului, a marturisit ca abia a reusit sa-si spuna ultimele replici, de cat de sensibil e sfarsitul. Asa ca ia-ti copiii, ia-ti servetelele si hai la una dintre cele mai reusite animatii, sa te intalnesti cu jucariile si cu copilaria ta.

Toy Story 4

Andy, copilul lui Woody, s-a facut mare si a plecat la facultate. Asa ca Woody si gasca lui de jucarii vorbitoare ajung pe mana lui Bonnie, o fetita dragalasa nevoita sa-si infrunte prima zi la gradinita.

Iar salvarea ei vine cu Forky, nimic mai mult decat o furculita transformata in jucarie, ce devine preferata fetitei. Insa Forky are tendinte sinucigase iar Woody trebuie sa-l opreasca, de fiecare data.

Impresie generala – adorabil, fie ca esti copil mare sau copil mic

Chiar daca este a 4-a parte a unei animatii initiate acum 20 de ani, Toy Story 4 functioneaza de minune si ca film independent. Insa daca ii stii istoria lui Woody cu Andy, e cu atat mai emotionant. De altfel, aceasta este incheierea seriei, o productie realizata cu conditia “sa fie la fel de buna ca celelelalte 3”, spune unul dintre regizori. Iar cu finalul grozav, cu siguranta a fost.

Tot trambitez cu acest final pentru ca a fost partea mea preferata din film. E greu sa scrii un final altfel decat banal, in comparatie cu actiunea unei productii bune, dar producatorii Toy Story 4 au reusit. Ce mi-a placut cel mai mult la el estte ca transmite ca odata cu maturizarea lui Andy, si Woody a trecut prin acest proces si cumva merge pe urmele copilului sau, ramanand in esenta al lui Andy si al nimanui altuiva. Iar asta e absolut adorabil si nu cred ca ar fi putut exista sfarsit mai potrivit.

Nu doar evolutia lui Woody e scrisa cu responsabilitate fata de micii spectatori care trebuie sa ramana cu un mesaj bun, dar si celelalte personaje dovedesc calitati grozave. Iar partea cea mai buna? Niciunul nu e un personaj plat, care sa ramana la o singura calitate. Cel mai mult mi-a placut schimbarea lui Gabby Gabby si destinul pe care producatorii i l-au rezervat. Compania mea chiar mi-a marturisit ca i-au dat lacrimile cand povestea lui Gabby Gabby se incheie.

La final, am ramas cu impresia ca aceste jucarii nu sunt deloc doar atat, ci chiar niste supereroi. Niste supereroi pe care i-am intalnit acum 20 de ani, cand eram copil, si acum imi iau la revedere, cu convingerea ca prichindelul roscovan mi s-a sters dupa chip, dar a ramas in sufletul meu si se bucura la fel de tare la revederea prietenilor lui animati.

Cred ca as mai putea sporovai mult si bine despre aceasta animatie grozava, dar cineva are de prins un desen animat si ar face bine sa-l vada in 3D la IMAX, sa se bucure de poveste pe deplin. Vizionare placuta!

Comments

comments

2 thoughts on “Toy Story 4 – chiar si jucariile se maturizeaza”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.