Sunt unele serii care au crescut odata cu tine, iar asta nu face decat sa le dea si mai multa valoare si sa te simti de-a pururea legat de ele. Cand ma gandesc la Transformers, imi aduc aminte de Meghan Fox si primele aparitii ale autobotului Bee, dar in acelasi timp gandul imi zboara si la mine adolescenta si la toate experientele din era aia. N-am cum sa nu le leg, n-am cum sa nu suspin dupa amandoua. Asa ca, fireste, ma intorc mereu la fiecare nou film Transformers si-l privesc cu placere si cu asteptarile setate pentru genul seriei: o explozie de efecte vizuale spectaculoase, o dinamica buna, actori frumusei ca sa mentina flacara vie a entertainment-ului si creaturi fantastice pline de imaginatie. 

Cum e Transformers: Rise of the Beasts? Bifeaza nota mare la fiecare dintre aceste categorii si are lungimea perfecta cat sa comprime actiunea, fara plictiseala, dar sa creeze si o motivatie credibila a personajelor.

Transformers: Rise of the Beasts

Noah este barbatul familiei, desi este doar un tanar abia iesit din armata. Lipsa de bani il duce spre decizii mai putin inspirate, dar asa ajunge sa il cunoasca pe Mirage, un autobot care, alaturi de Optimus Prime, Bumble Bee si o noua specie, Maximalii, trebuie sa apere universul de un zeu malefic si infometat, care se hraneste cu lumi invecinate. Vorba aia – nu esti tu cand ti-e foame!

Impresie generala – in sfarsit un animal a carui pieire nu-ti rupe inima chiar de tot

Oricine stie ca regula numarul 1 in filme este sa nu te atingi de personajele animale – orice ai face, ele trebuie sa supravietuiasca si sa fie fericite la final! Si sunt destule pelicule care incalca regula asta si-ti frang inima, dar uite ca Transformers ajunge la un compromis: ne luam de animale, dar le facem cat se poate de roboti, ca sa poti sa supravietuiesti acestei traume emotionale. Deci da, avem niscaiva animale in film, avem si niscaiva suferinta pentru ele in lupta cu villainii, dar sunt suficient de robotizate cat sa nu-ti rupa in doua sufletul.

Acum ca am lamurit cel mai important aspect, o sa confirm: CGI-ul din film este o fiara! Niste efecte atat de eye-catching si faine, ca nu te mai saturi de ele: autoboti super personalizati, masini bengoase care se transforma impresionant, explozii, incendii, batai si nave extraterestre d-a intaia! Si pe langa curcubeul vizual de nebunii, mai apar si cele mai ravasitoare peisaje din Peru, ca sa adauge si nitel dor de calatorii. 

O alta treaba care mi-a placut in film este perechea de protagonisti, ales destul de politically correct, care nu umplu spatiul cu o poveste de dragoste fortata. Mi-a placut treaba asta – intre Noah si Elena exista o evidenta afectiune, cu potential de evolutie – dar relatia lor nu capteaza mai multa atentie decat are nevoie, nu se transforma intr-o poveste siropoasa, ci ramane la nivelul necesar cat sa deserveasca intriga filmului: salvarea intregii lumi. Si mi-a placut abordarea asta subtila.

All in all, Transformers: Rise of the Beasts este o alegere buna pentru un film de actiune cu efecte grozave, care o sa-ti ia gandul de la orice altceva si o sa te poarte intr-o lume fantastica, ce merita sa-i dai o sansa la IMAX, Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.