• Personaje principale: Cade (Mark Wahlberg) si Sir Edmund Burton (Anthony Hopkins)
  • Regizor: Michael Bay
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 149 minute
  • Lansare in Romania: 23 iunie 2017

2017 vine cu a 5-a parte a francizei Transformers, care si-a propus sa devina memorabila. Tot ce stiam pana acum despre renumitii Autoboti a fost dat peste cap de “Ultimul cavaler”. Si nu e de mirare pentru ca Michael Bay si-a propus sa isi ia ramas bun de la Transformers in stil mare. Da, se pare ca partea a 5-a este ultima regizata de Michael Bay.

De data asta, si-a propus sa exacerbeze robotii de pe Cyberytron printr-o dimensiune istorica. Daca credeam ca am vazut totul în filmele precedente, m-am cam inselat. Cine s-ar fi gandit ca pe langa obisnuitele lupte intre fortele binelui si raului, avem parte si de o repovestire a vrajitorului Merlin, cavalerilor mesei rotunde si a lui Hitler? Da, aici Michael a fabulat mai mult decat de obicei si s-a folosit de renumitele legende si de istorie ca sa arate legatura inca de pe atunci dintre omenire si roboti.

Transformers Ultimul cavaler

Renumita franciza continua saga autobotilor printr-o batalie dusa la un alt nivel. De data asta, misiunea de a salva omenirea de sfarsitul lumii isi are radacinile in legenda vrajitorului Merlin si a cavalerilor din jurul mesei rotunde. Totul se invarte in jurul unui artefact care, in mainile nepotrivite, duce la renasterea planetei Cyberytron si distrugerea planetei Pamant. Misiunea este în mainile lui lord Folgan, interpretat impecabil de Anthony Hopkins, Cade Yeager, interpretat de Mark Wahlberg, si ale unei profesoare de la Oxford (Laura Haddock), fiecare cu un rol decisiv in salvarea omenirii.

Impresie generala – un SF cu de toate, va rog

Un SF cu de toate, ce sa mai; care pare ca nu are niciun sens, dar atata timp cat totul se rezuma la salvarea planetei Pamant, nici nu mai conteaza. Lasand la o parte asta, rolul lui Anthony Hopkins care interpreteaza un aristocrat cu un robo-majordom mi s-a părut genial. Chiar daca multe par fara sens, filmul reuseste sa vina cu ceva diferit fata de celelalte parti ale francizei, in sensul bun. De fapt, il vad ca pe un hibrid de actiune, SF, istorie și mituri, amalgam care isi propune sa ii faca o iesire cu trambite lui Michael Bay din seria Transformers.

De ce avem parte in “Ultimul cavaler? Normal, de efecte speciale, explozii reale, scenarii filmate cu camere Imax 3D, Autoboti, Decepticoni, acelasi Mark Wahlberg in rol principal.

Dar ce e nou in ultimul film regizat de Michael Bay? Accent British á la Anthony Hopkins si Laura Haddock, accent condimentat cu un umor reusit, schimbari de situatii pentru Optimus Prime, copie a Stonehenge-ului pe care Michael Bay o arunca inevitabil in aer, un Love story fara precedent, o pustoaica isteata care la 14 ani e toba de inginerie robotica, cavaleri gardieni roboti care pare-se ca au stat la aceeasi masa rotunda cu renumitii cavaleri, submarine si…un toiag. Da, soarta lumii sta intr-un toiag care sta ascuns la 800 m adancime si care doar manuit de urmasa lui Merlin, poate salva lumea de la distrugere. In fata toiagului, armele nucleare sunt doar pistoale cu apa, cam asta e mesajul transmis.

De vazut la IMAX, caci efectele speciale o cer. Vizionare placuta!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.