• Personaje principale: Rey (Daisy Ridley) si Kylo Ren (Adam Driver)
  • Regizor: J.J Abrams
  • Casa de distributie: CineForum
  • Durata: 155 minute
  • Lansare in Romania: 20.12.2019

Cu toate ca George Lucas vedea 12 episoade la inceputul seriei, ultimul episod Star Wars este cel de-al noualea, pe care l-am vazut aseara la IMAX si inca nu pot sa cred ca s-a incheiat filmul unui generatii. Cum a fost? Atat de dinamic, ca ar fi ramas excelent si daca ar fi fost un film mut.

Ultimul episod Star Wars

Rey trebuie sa duca ultima lupta pentru salvarea universului. Si este cea mai grea nu pentru ca dusmanul ei pare a fi imparatul Palpatine, ci pentru ca adevarata lupta este cu ea insasi, cu latura intunecata a sufletului ei, care ameninta s-o domine.

In drumul ei spre definirea propriei identitati, Rey isi da seama ca trecutul familiei sale nu este singurul reper, ci mai importanta decat el este propria alegere, aceea de a fi de partea binelui.

Impresie generala – un final reusit pentru o saga foarte populara

Imi imaginez cata presiune a fost pe producatorii acestei serii sa incheie saga cu ultimul episod Star Wars reusit si memorabil, asa cum isi doresc fanii, atat de multi in toata lumea. Din punctul meu de vedere, atat scenariul, cat si distributia, si mai ales efectele speciale, au indeplinit misiunea. Lumea a fost salvata in mare stil.

Pasiunea fanilor pentru universul Star Wars a fost intotdeauna luata in serios de catre producatori. Exista si pentru acest ultim episod o poveste induiosatoare: pe 29 noiembrie, cu putin timp inainte de lansare, ultimul episod Star Wars a fost oferit intr-o vizionare privata unui bolnav in stadiu terminal.

De altfel, moartea actritei care o interpreta pe Leia a fost o provocare, pentru ca nu se dorea reproducerea sa digitala, dar nici nu puteau sa-i excluda personajul atat de important. Asa ca scenaristii au facut loc unor filmari mai vechi cu ea intr-un mod creativ iar trasaturile ei au fost modificate usor in post-productie. Surprinzator, scenele in care apare Leia apartin unor episoade mai vechi.

E amuzant si ca singurul care apare in toate cele 9 episoade ale seriei este C-3PO, robotul galant care are parte de un mini-plot special pentru el si in acest episod.

Un alt motiv pentru care asteptam acest episod era faptul ca este regizat de J.J. Abrams, unul dintre creatorii serialului Lost, un preferat al meu. Nu doar regizorul aduce putin din farmecul supranatural al seriei, dar in armata rebelilor, apare si interpretul lui Charlie. Ce revedere placuta!

Chiar daca e finalul seriei si totul e bine cand se termina cu bine, mi-a placut faptul ca romance-ul e pastrat in termeni actuali si nu extra-siropos, asa cum Disney ne-a obisnuit de cativa ani incoace, de cand exploreaza dragostea si din alte unghiuri decat cel al cuplurilor.

Nici nu stiu ce as putea spune despre ultimul episod Star Wars, pentru ca in general cel mai mare compliment pentru un final este tacerea cu un zambet mare si nostalgic. Cu finalul lui 2019, se incheie o era pentru aceasta lume si se incheie in acelasi timp si o saga mult iubita. Cel putin una se incheie cu bine.

Comments

comments

One thought on “Ultimul episod Star Wars – totul e bine, cand se termina cu bine”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.