• Personaje principale: Julia (Rosario Dawson) si Tessa (Katherine Heigl)
  • Regizor: Denise Di Novi
  • Casa de distributie: Freeman Entertainment
  • Durata: 99 minute
  • Lansare in Romania: 28 aprilie

Te-ai intrebat vreodata cum s-ar simti si ce ar fi dispusa o fosta sotie sa faca in momentul in care afla ca fostul sot este pe punctul de a-si reface viata alaturi de o alta femeie? Ei bine, poate ca nu te-a ros curiozitatea chiar atat de tare, dar cu siguranta ai un deja-vu in privinta filmelor, la auzul celor de mai sus. Si cel mai probabil raspuns ce-ti sta pe buze este: razbunarea! Pentru ca filmul Unforgettable fix asta incearca sa aduca in prim-plan. O iubire care a apus, ce se va transforma intr-o obsesie a trecutului si care ne va face pe toti partasi la un plan de razbunare usor psihedelic.

Unforgettable – Obsesia trecutului

Veterana producatoare Denise Di Novi isi va face debutul regizorial in filmul Unforgettable, dupa un scenariu scris de Christina Hodson. Criticile nu sunt unele dintre cele mai pozitive vis-à-vis de aceasta pelicula, insa cu siguranta parerile sunt impartite. Iar pentru a putea judeca, propun sa vedem pe scurt si despre ce este vorba in acest film.

Supravietuitoare a violentei domestice, editorul Julia Banks (Rosario Dawson) este pe punctul de a-si reface viata, mutandu-se intr-un mic oras din sudul Californiei, alaturi de viitorul sot, David (Geoff Stults) si fiica acestuia, Lily (Isabella Kai Rice). Insa, povestea lor va fi umbrita de catre fosta sotie a acestuia si mama lui Lily, Tessa (Katherine Heigl). Rolul negativ cu care Heigl ne surprinde in acest film este unul foarte bine jucat, dand viata unui personaj glacial si foarte bine calculat, dar caruia i se atribuie totodata si o doza de empatie si victimizare, fapt ce va starni mila publicului. Pentru ca asa cum veti observa de-a lungul intregii actiuni, Tessa insasi este o victima a mamei sale, terorizata inca din copilarie din dorinta acesteia de a fi perfecta.

Impresie generala – unforgettable nu este neparat de neuitat

Si poate tocmai de aceea, Heigl va ajunge sa dea viata unei femei perfectioniste care nu se poate impaca cu ideea de a fi pierdut ceea ce avea si ceea era. Fiica acesteia, Lily, va trece la randul ei prin intreg procesul de a deveni o copie fidela a mamei, doar Julia fiind cea care poate schimba ceva cu adevarat in evolutia micutei. Iar cum trauma traita in copilarie nu poate fi o scuza pentru actiunile Tessei, aceasta va trebui sa dea totusi socoteala pentru toate actiunile negative pe care le va intreprinde. Oarecum logic si previzibil, nu?

Interesant de vazut este astfel cum vor evolua lucrurile de-a lungul acestei ecranizari, pana unde va putea ajunge Tessa pentru a impiedica povestea de iubire dintre Julia si David, iar toate aceste raspunsuri le puteti afla doar dand o fuga pana la cinema, incepand cu data de 28 Aprilie. Si as zice sa fiti atenti pana la final, caci am o intrebare ce nu-mi da pace: cum poti face un telefon fix fara fir sa nu mai mearga in momentul in care il scoti din priza? Sau cum poti reusi sa chemi politia in conditiile in care nu apuci sa zici decat “911”, caci apoi e scos din priza telefonul si nu mai “functioneaza”? Dar mai ales, cum faci sa nu primesti amenda pe simplul motiv de a fi ocupat linia de urgenta degeaba? Caci doar ce ai format si ai inchis!

Asa ca Unforgettable asteapta sa-i rezolvi misterele nedeslusite! Si mai ales daca iubita iti zice ca trebuie sa-l vezi, eu zic sa nu te risti, caci nu stii niciodata ce-i poate pielea unei femei!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.