- Personaje principale: Eddie Brock (Tom Hardy) si Cletus Kasady (Woody Harrelson)
- Regizor: Andy Serkis
- Casa de distributie: InterCom Film
- Durata: 132 minute
- Lansare in Romania: 15.09.2021
Filmele ce portretizeaza villaini celebri pot fi foarte dure, atat vizual, cat si psihologic. Da, ne gandim la acelasi personaj? Noroc ca Marvel nu va adopta niciodata perspectiva super dark a DC-ului, asa ca si intr-un film numit Venom: Sa fie carnagiu, carnagiul si agresivitatea sunt destul de moderate. Iar asta eu o pun la puncte forte, pentru ca iti permite sa vizionezi filmul, fara sa simti nevoia brusc sa te uiti putin pe telefon la Hello Kitty, sa-ti mai dregi starea emotionala.
Venom: Sa fie carnagiu
Venom: Sa fie carnagiu reia povestea lui Eddie Brock si a extraterestrului cu care s-a pricopsit, Venom. Aflati intr-un echilibru fragil in corpul lui Eddie, cei doi isi petrec prima jumatate a filmului ciondanindu-se amuzant, avand ca spectatori doua gaini, Sonny si Cher.
Dar cand Cletus Kasady, villain-ul din acest film, evadeaza neasteptat chiar din celula in care trebuia sa fie eutanasiat, Eddie si Venom isi dau seama ca nu-si pot epuiza energia pe certuri minore, pentru ca au de rezolvat o problema mult mai mare.
Impresie generala – efecte vizuale misto, umor simpatic si inocent
De fiecare data cand i-am vazut pe Venom si pe Carnage (celalalt extraterestru care va aparea in film) in secvente, m-am minunat de grafica filmului. Monstrii astia chiar arata super scarbos si iti inspira o grandoare macabra, ceea ce banuiesc ca inseamna misiune indeplinita pentru echipa de productie ce si-a dorit un Carnage pe masura unei caracatite malefice de neoprit. La final, urmeaza niste urmariri palpitante, iar modul cum au fost realizate cred eu ca va scoate cei mai multi “wow” dedicati episodului. Asadar, as spune ca unul dintre cele mai misto aspecte din Venom: Sa fie carnagiu este maiestria vizuala, la care l-as baga si pe Tom Hardy, chiar daca la el e pur si simplu naturala.
Umorul inocent transforma filmul si intr-o posibila alegere pentru copii mai marisori, pentru ca glumitele sunt cuminti, iar romantismul, desi prezent intr-o anumita masura in film, abia daca se concretizeaza printr-un sarut. Ce-i drept, magnetismul din Venom 2 apare mai mult intre cei doi villaini – Cletus si gagica-sa – iar Eddie si Anne au parte mai mult de frustrarea ce vine la pachet uneori cu dragostea.
Inainte sa inchei, as vrea sa mentionez ca credit scene-ul de dupa generic este probabil unul dintre cele mai amuzante pe care le-am vazut. A fost atat de savuros ca deja nu mai am rabdare sa vina urmatorul Venom! Pana atunci, noroc ca cinematografele raman deschise. Vizionare placuta!