• Personaje principale: Anduin (Travis Fimmel) si Garona (Paula Patton)
  • Regizor: Duncan James
  • Casa de distributie: Ro Image
  • Durata: 123 minute
  • Lansare in Romania: 10 iunie

Warcraft: Inceputul este un film in care toata actiunea se desfasoara in lumea deja existenta a jocului video World of Warcraft, unul dintre cele mai populare jocuri online de tip MMORPG, cu aproximativ 12 milioane de abonati.

Istoria ne-a aratat ca majoritatea filmelor bazate pe un joc video au fost de o calitate indoielnica. Este si WarCraft un alt film care intra in aceasta categorie? Hai sa vedem.

Rezumat

Avatar + Avengers = Warcraft?

Filmul in sine intra in categoria actiune si fantasy. Asadar, intr-un fel se combina lumea fantasy din Avatar, cu actiunea, luptele si, pe alocuri, micile momente hazlii din Avengers. Este asta o combinatie reusita? Greu de zis. Nu poti spune ca este un film prost. Chiar deloc. Dar e greu totusi sa-l numesti un film bun. Sa ne fie clar – nu este un film care sa te puna pe ganduri. Dar nici un film in care unii se lovesc in cap si cam atat.

Pentru cei care stiu putin din lumea jocului World of Warcraft, avem de-a face cu actiunea introdusa in expansion-ul Warlords of Draenor. Acolo povestea face o trecere in trecut iar jucatorilor li se face cunoscuta istoria anumitor personaje, rase etc.

Pentru cei care nu au habar de joc, regizorul filmului incearca sa faca o introducere cuprinzatoare prin care sa vorbeasca si/sau sa arate cate putin din fiecare, si pe urma sa treaca la povestea principala. Din punctul meu de vedere, filmul putea sa fie chiar putin mai lung pentru a mai avea timp sa explice mai in detaliu diverse aspecte.

In ceea ce priveste povestea principala lucrurile sunt destul de clare, avand insa o hiba – unul din personajele malefice nu are o poveste clara. Adica nu intelegi exact cum anume a ajuns el asa si face ce face.

Cred ca este destul de evident faptul ca intregul film a fost creat in ideea unei noi francize, punand bazele pentru multe alte filme, in viitor. Daca acest lucru o sa se intample, ramane de vazut.

Puncte forte

Grafic, filmul este foarte bun. Detaliile sunt excelente, animatiile placute si reusite si efectele convingatoare. Mi-au placut toate efectele create de magi (un fel de vrajitori care fac vraji si incantatii). Din acest punct de vedere s-a lucrat mult si bine.

Partea vizuala este acompania excelent si de catre coloana sonora. Ambele lucruri erau de asteptat datorita faptului ca Blizzard ( firma care a scos jocul WoW ) foloseste in jocuri scurte sectiuni cinematografice care au fost mereu de o calitate foarte buna. Iar faptul ca am vazut filmul in format Imax 3D a ajutat sa fie puse in evidente aceste lucruri. Apropo de 3D, filmul incepe in forta cu cateva efecte dar parca pe parcurs se domolesc si nu mai ies in evidenta mai deloc.

De asemenea, costumele folosite au fost excelent integrate si au reprezentat corect lumea WoW. De fapt, per total filmul este destul de fidel jocului. Sunt cateva lucruri noi sau diferite dar nimic in stilul Game of Thrones.

Puncte slabe

  • Pentru o persoana care nu a interactionat niciodata cu lumea World of Warcraft, care nu a jucat nici un minut etc, filmul poate sa para destul de ‘greoi’. Te loveste o avalansa de denumiri, personaje, rase, locatii etc incat poate deveni putin dificil sa urmaresti actiunea si sa intelegi anumite subtilitati.

 

Concluzie: Mi-ar fi placut sa ne dea putin mai mult sansa de a ne apropia de personajele principale, sa insiste putin. Totusi, chiar daca nu s-a pus accentul mult pe ele, filmul reuseste sa te faca sa creezi o legatura emotionala cu ele. E drept, s-ar fi putut mai mult dar pe mine m-a surprins totusi faptul ca nu a fost totul numai bang si zdrang si per total, cred ca filmul te lasa intr-o stare nostalgica (pentru cei ce au jucat) sau oarecum de tristete, din cauza evenimentelor.

Un lucru e cert – pentru orice fan World of Warcraft, e un film care trebuie vazut. Din 10 iunie, distribuit de Ro Image 2000

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.