Nu spun ca noul serial Netflix mi-a luat cu mana lipsa de chef dintr-o zi ploioasa. Zic sa ridice mana sus cine m-a vazut altfel decat zambind la evenimentul de lansare! Credibilitatea mea e-n mainile tale. Hai ca sughita si mana lui Victor Dorobantu de atatea a propos-uri cam necizelate, in introducerea unei idei simple: am vazut primul episod din Wednesday, noul serial noir in regia lui Tom Burton, disponibil de azi pe Netflix, si inca sunt sub influenta nefasta a familiei Addams. Nici nu aveam cum altfel: au fost foarte aproape de mine – serialul e filmat in Romania.

Doar ca asta nu e singurul motiv pentru care sa arunci un ochi si sa vezi ce frumos au imaginat Castelul Cantacuzino intr-o forma spooky, ce rivalizeaza pe buna dreptate cu Branul lui Dracula. De la replicile infiorator de cinice si reusite la costumele si machiajul parca rupe din iad, serialul se anunta a fi o escapada perfecta din realitatea sumbra…intr-una si mai si.

Wednesday

Wednesday, protagonista in care Jenna Ortega a intrat trup si suflet, este transferata de familia Addams intr-un internat dedicat copiilor supranormali – adolescenti respinsi de societate, ce ziua par banali, dar noaptea iau forma unor creatori fabuloase. 

Cu atatia colegi similari cu care sa se imprieteneasca, ea-l alege totusi pe Tyler, un baiat obisnuit ce serveste intr-o cafenea din Jericho, oraselul de langa internatul ei. Iar de acolo, incep adevaratele dubiosenii.

Impresie generala – un mix reusit intre Harry Potter si Rebelde

Daca ar fi sa definesc atmosfera din serialul Wednesday, cu siguranta recunosc amprenta celebrei povesti – un fir narativ misterios, glume macabre, machiaje dramatice, decoruri intunecate si intamplari supranaturale, o productie noir capabila sa aduca totusi culoare intr-o zi ploioasa si un zambet precaut, in asteptarea urmatorului dezastru. Dincolo de acest ADN recognoscibil al universului Addams, noul serial Netflix aduce si un strat cozy de feel-good series, family-friendly, teen-targeted si care poate duce usor la FOMO cronic. Si daca ma intrebi pe mine, as zice ca e o combinatie reusita intre Harry Potter si Rebelde.

Si, bine, bine, dar cum e treaba cu filmarea in Romania? Pai da, ce-ar fi mai potrivit pentru un serial sinistru decat epicentrul groazei, cu cateva grade distanta spre Sud? Episodul 1 incepe cu scene de la liceul lui Wednesday, care e de fapt Politehnica noastra, ca apoi sa se mute la internatul Nevermore, un Castel Cantacuzino upgradat cu CGI. Ba chiar si scenografia e bine infipta in realitatea romaneasca – manuta celebra apare in spatele unui bidon de 5 litri, similar La Fantana. De altfel, si cativa actori romani s-au strecurat in distributie: chiar manuta, dar si Lurch.

Mi-a mai placut o treaba: prezenta Christinei Ricci, vechea interpreta a personajului Wednesday, ce dovedeste ca umorul echipei este peste asteptari. Nici lui Gwendoline Christie, razboinica dintr-un alt serial celebru, nu-i sta rau intr-un personaj cu totul diferit, pe care-l banuiesc de un caracter alunecos, iar Catherine Zeta-Jones e o aparitie ravasitoare in orice productie. Oh, sa nu uit de love interest-urile lui Wednesday, care sunt niste adolescenti cute, cu potential de big crush in randul fetelor. Si da, inca sunt in cautarea unui crush si pentru varsta mea in serial. Jason Momoa, nu vrei si tu sa joci un profesor varcolac?

Anyway, simt ca exista sansa unui mare spoiler daca mai prelungesc vorba, asa ca ma opresc aici si te invit sa deschizi Netflixul si sa-ti opresti notificarile la telefon. Lui Wednesday chiar nu-i plac telefoanele mobile!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.