- Personaje principale: Henry (Will Smith) si Danny (Mary Elizabeth Winstead)
- Regizor: Ang Lee
- Casa de distributie: Ro Image 2000
- Durata: 117 minute
- Lansare in Romania: 11.10.2019
Dacă ești un fan al filmelor de acțiune sau îți pui destul de des întrebări despre cum va evolua știința (să sperăm că nu ca în filmul Maşinării Infernale), ori pur și simplu te gândești ce ai putea să-i spui unui sine mai tânăr dacă ai avea vreodată șansa, atunci cu siguranță vei “gusta” Operațiunea Gemini, pe care ti-o recomand la cinema Baneasa. Pe de altă parte, dacă ești fan Will Smith nici nu va mai conta așa mult acțiunea, căci te vei bucura la dublu (și-o surpriză) de el.
Operațiunea Gemini, cu Will Smith
Smith interpretează rolul unui asasin guvernamental de vârstă mijlocie, Henry Brogan, ce decide să se retragă, după ce ultima misiune i-a dezvăluit îndoieli în propriile decizii.
Însă, o serie de circumstanțe derivate din ultimul contract îl pun pe Brogan pe radarul agenției pentru care lucra, precum și în vizorul șefului de operațiuni Gemini, ca inamicul nr.1.
Astfel, după două tentative de asasinat din partea agenției, intervine și șeful operațiunii secrete Gemini, Clay Verris (un Clive Owen lipsit de umor, cu o interpretare liniară), ce decide să trimită unul dintre specialiștii săi să-l lichideze pe Brogan.
După titlul filmului, ai putea ghici cu ușurință că specialistul în cauză este Junior, o versiune cu câțiva ani mai tânără a lui Brogan, clonat din sângele acestuia din urmă.
Impresie generală
Cele două versiuni ale lui Will Smith consumă cea mai mare parte de timp încercând să se omoare reciproc, dar, întrucât sunt practic aceeași persoană, își pot prezice mișcările unul celuilalt, fiind astfel într-un continuu impas, ceea ce a fost chiar provocator din punct de vedere scenaristic.
Un alt punct forte al filmului este ca e filmat intr-un format digital revoluționar cu o rată de 60 de cadre pe secundă – mai mult decât dublu față de rata tradițională pe secundă a filmelor – ceea ce oferă spectatorului o experiență amplificată de imersie totală în formatul 3D. Mai multe imagini înseamnă mai multă profunzime, permițând, astfel, spectatorului să vadă și să perceapă mult mai multe detalii într-un cadru.
Acest progres în narațiunea vizuală oferă spectatorilor cea mai fascinantă și mai captivantă experiență cinematografică din tot ce poate oferi o sală de cinema în acest moment.
Există în egală măsură și secvențe de umplutură în care expunerea devine prea densă și ritmul prea lent. Totodată, dacă ignori efectele digitale, adesea reușite, este posibil să descoperi filmul ca fiind o abordare ușor melancolică a unui film de acțiune, abordare ce nu am mai întâlnit-o până acum!
All în all, filmul a fost o surpriză plăcută, pe care merită să o descoperi singur. Vizionare plăcută!
Articol scris de Mirela