• Personaje principale: Wonder Woman (Gal Gadot) si Steve (Chris Pine)
  • Regizor: Patty Jenkins
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 141 minute
  • Lansare in Romania: 2 iunie 2017

Hai ca de atata girl power in stanga si-n dreapta, nu s-a mai facut un film, in care o femeie super erou sa fie personajul principal, de la Elektra din 2005. Era si timpul! Iar alegerea lui Gal Gadot in rolul Dianei/ Wonder Woman a fost absolut fabuloasa, o bunaciune de femeie, chiar daca personajul avea radacini grecesti iar actrita e evreica din Israel. Insa un lucru au in comun: actrita a facut armata (caci femeile sunt obligate in Israel) iar personajul tabaceste funduri in noua ecranizare DC!

PS: si regizorul e tot femeie, Patty Jenkins, cea de-a doua femeie care regizeaza un film realizat dupa comics si prima femeie care regizeaza un film in care protagonista super erou e tot femeie. Dar surpriza, in 2015, aproape ca se luase decizia ca regizoarea sa fie Angelina Jolie. Dupa By the sea, eu zic merci ca n-a ramas ea!

Wonder Woman

Diana este singurul copil de pe insula Amazoanelor (filmarile au avut loc in Matera, oraselul pe care tocmai l-am vizitat acum 2 saptamani, al 2-lea cel mai vechi oras din lume si capitala europeana in 2019). Aparent creata din lut la dorinta mamei sale, ea este de fapt fiica unui zeu si cea aleasa pentru a se lupta cu Ares,  zeul razboiului care a initiat haosul in randul oamenilor.

Existenta ei pasnica pe insula Themyscira este curmata de prezenta lui Steve (Chris Pine, desi se luasera in calcul si Liam Hemsworth and Alexander Skarsgård), care atrage dupa el o armata de soldati germani. De aici, mai e doar un pas ca Diana sa-l urmeze in lumea oamenilor, pentru a-l gasi si omori pe Ares.

Impresie generala – e tiza mea, nu avea cum sa nu-mi placa filmul

Productia e spectaculoasa, mai ales ca e planuita de mai bine de 10 ani. Efectele speciale merita o vizionare in 3D, mai ales ca Gal Godot este foarte credibila si ca fata aparent naiva (Diana si miturile ei dubioase) dar si ca luptatoare neinfricata. Recomand IMAX.

Desi in comics, actiunea se petrece in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, filmul seteaza actiunea in primul razboi mondial iar scenele de pe front sunt extrem de emotionante.

Singura treaba pe care n-am inteles-o e de ce ea se numeste Wonder Woman, in conditiile in care nimeni n-a strigat-o asa, nimeni n-a botezat-o in vreun ziar cu numele asta. O alta nelamurire mica ar fi legata de sabia pe care o manuieste 3 sferturi din film, sabie numita si Zeucid, pe care amazoanele o pastrau intr-un loc sacru, ca pe singura arma ce le putea scapa de Ares. Ei, cum sa fac eu sa explic fara sa dau spoiler? La un moment dat, e limpede ca sabia nu e chiar asa smechera precum credea Diana, dar e evident ca amazoanele stiau asta. Atunci de ce o pastrau pe-un piedestal?!

5 lucruri interesante despre productie

  1. Prima impresie pe care si-o fac spectatorii acestui film este ca Wonder Woman e o mandrete de femeie! Cu siguranta, insa surpriza: Gal Gadot a filmat unele scene insarcinata in 5 luni si pentru ca burtica ii era vizibila, a purtat un material verde in jurul pantecului iar acesta a fost inlocuit, in post-productie, cu o armura supla de toata frumusetea.
  2. In miturile grecesti, Amazoanele din Themyscira erau rivalele lui Hercule, pentru ca acesta furase cingatoarea magica a reginei Hipolita. Interesant e cum e redat acest episod in universul Marvel si in universul DC – din perspectiva DC, Hercule e portretizat ca fiind un raufacator misogin pedepsit de amazoane si care apoi cauta razbunare; pe de alta parte, Marvel il portretizeaza ca super erou, cel mai bun prieten al lui Thor, in timp ce amazoanele sunt rele;
  3. Cele 2 actrite care au interpretat-o pe Diana in copilarie si in tinerete (Gal Gadot si Emily Carey) isi serbeaza ziua in acelasi timp, pe 30 aprilie.
  4. Pentru varianta dublata in japoneza, actrita care imprumuta vocea lui Wonder Woman este aceeasi care da voce lui Sailor Moon.
  5. E primul film Wonder Woman in care protagonista nu poarta cercei, niste cercuri mari rosii.

 

 

 

 

 

Comments

comments

Category : SF

4 thoughts on “Wonder Woman – cand tiza ta e o super eroina iar filmarile au avut loc in oraselul tocmai vizitat, Matera”

  1. Pingback: Matera - cel de-al 2-lea cel mai vechi oras din lume, locul unde s-a filmat Wonder Woman - Dor de Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.