• Personaje principale: Xavier (James McAvoy) si Mystique (Jennifer Lawrence)
  • Regizor: Bryan Singer
  • Casa de distributie: Odeon
  • Durata: 143 minute
  • Lansare in Romania: 20 mai

Dupa ploaia de supereroi din cinema, din ultima vreme, ai crede ca inca un film cu omuleti cu superputeri si incepi sa scoti si tu flacari pe nas (oare asta inseamna ca esti mutant?). Dar eu ma gandesc cum mananc eu ciocolata azi si-am mancat si ieri si asta nu inseamna ca ma plictisesc. Asa si cu subiectele interesante si cu X-Men Apocalypse, care vine dupa inca 2 filme asemanatoare. Sa se repete, nene, ca au toate loc sub soare sau in programul fanilor.

 X-Men Apocalypse

X-Men Apocalypse e unul dintre filmele care merita sa le vezi la 3D, pentru ca intr-adevar isi scoate parlealala. Incepe misto, cu un labirint temporal, dupa un intro in care iti este prezentata adormirea unui mutant intr-o piramida egipteana.

Ani de la eveniment, mutantul malefic cu tendinte patriarhale este trezit din somn si devine irascibil. Si-n crizele lui de mascul alfa, planuieste sa rada omenirea de pe fata pamantului, ca sa se curete toate lucrurile rele dezvoltate in anii in care a dormit. Pai bine, mai mutantule cu nume balbait la bauta (En Sabah Nur), tu dormi ca vita atatia mii de ani si apoi te trezesti sa dai ordine in ograda noastra? Nici nu ma mir ca gasca de mutanti buni ai profesorului Xavier se opune.

Ce mi-a placut

Vizual, totul este impecabil. Efectele speciale prin cate mutantii faceau parada cu puterile lor, peisajele si mai ales distrugerea lor, tehnologia de ultima ora si fetele mutantilor malefici sunt grozave! Un adevarat recital de culoare, miscare si efecte 3D care merita aplaudat!

Povestea tipica a bataliei dintre bine si rau, transpusa in elemente SF, se imbina echilibrat cu caracterizarea psihologica a personajelor. Motivatia fiecaruia este construita detaliat, avand la baza experiente dezvoltate in acest episod din X-Men sau in altele.  In X-Men Apocalypse, accentul cade pe dinamica psihica a lui Magneto, conturata suficient de bine cat sa insufle o gramada de empatie. Saracul!

Faptul ca scoate in fata generatia noua de mutanti, care, in final, ii salveaza p-aia mai maturi. Imi plac filmele la care un spectator ar putea exclama „Hai, ma, ca astia care vin din urma o sa faca ceva bun cu lumea asta!” Eu cred ca e valabil si in lumea reala.

Sau nu…

  • Poate e greu de digerat dupa alte 2 filme cu supereroi, dar asta nu e vina lui.
  • Poate ca deja e un cliseu ca personajele introvertite, izolate, ajung sa fie cele mai tari – cazul lui Jean.
  • Ai face bine sa-l conectezi cu celelalte episoade din seria X-Men, altfel experienta nu e 100% precum ar putea fi.

Vizionare placuta!

Filmul apare in cinema din 20 mai, distribuit de Odeon.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.