• Personaje principale: Jean (Sophie Turner) si Xavier (James McAvoy)
  • Regizor: Simon Kinberg
  • Casa distribuție: Odeon
  • Durata: 161 minute
  • Lansare România: 7 iunie 2019

…si o spun in calitate de roscata. Le iau pe furis, le pun in borcanele dragute cu eticheta, de la Ikea, sa stie al cui e, si le tin ca suveniruri, langa corabii in sticle si magneti cu Italia. Iar X-Men, cel mai nou episod ce prezinta evolutia lui Jean, este dovada ca roscatele pur si simplu nu se pot abtine sa nu fure suflete.

X-Men

Jean este o fetita cu puteri supranaturale, a carei lipse de control provoaca accidentul care o face orfana. E preluata de Charles Xavier, ce are o scoala de mutanti, si devine una dintre cele mai puternice eleve ale sale.

Insa dupa ce absoarbe o cantitate uriasa de energie cosmica, Jean isi da seama ca pur si simplu nu mai este ea…si incepe sa fure suflete.

Impresie generala – spectaculos vizual, musai de vazut la IMAX

E unul dintre filmele ce merita cel mai mult sa fie vazute la cinema, pe un ecran gigantic, in 3D. Asa ca dincolo de puncte slabe si puncte forte, am sa incep cu asta: du-te la IMAX, daca ai chef sa-l vezi. O sa te bucuri de el la adevarata lui valoare.

Recunosc ca eu nu sunt fan X-Men, adica seria imi e mai degraba indiferenta. Am venit pentru Sansa, pardon, Sophie Turner, si pentru placerea de a vedea un film cu efecte vizuale spectaculoase, asa cum se anunta. Si n-a dezamagit, chiar daca in momentele cheie, vorbeam in mintea mea cu Jean si o tineam numai in “Sansa, nu face asta!”, “Sansa, ce decizie de cacao!” Banuiesc ca nu doar eu o identific pe Sophie Turner cu rolul ei din Game of Thrones, lucru de care nu va scapa curand.

Partea buna a faptului ca nu sunt fan X-Men este ca nu tineam atat de mult la povestile personajelor si modul cum ele evoluau sau procentajul in care apareau pe ecran. Asa ca m-am bucurat ca de un film independent, pentru ca mi se pare ca intriga si evolutia protagonistei au fost credibile si interactive. In plus, m-a topit povestea de la inceputul filmului, cand Xavier ii explica micutei Jean ca ea detine controlul: ii daruieste un creion, ii spune ca e un dar, insa doar ea poate decide modul cum il va folosi – sa scrie o poveste frumoasa sau sa ii scoata ochii cuiva, ca analogie a puterilor ei de mutant.

Asa ca hopa-topa la cinema! Filmul e distribuit de Odeon, casa de distributie care a dat pelicula mea preferata din 2018. Vizionare placuta.

Comments

comments

2 thoughts on “X-Men – roscatele fura suflete”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.