Ce-mi mai plac evenimentele Secret Cinema la Cinema City – sunt o modalitate strengara si irezistibila de a organiza o vizionare de presa in care nerabdarea pluteste in aer! Iar in poza de mai sus, eu si Valeria eram departeeee de a ghici filmul. Recunosc ca abia cand am vazut primele cuvinte in limba germana pe ecran, abia atunci mi-am dat seama ca a fost o alegere inedita din partea organizatorilor – Zapada de august, o pelicula straina in care creativitatea isi face de cap, fara constrangeri, un film sensibil si artistic, o productie lejera si plina de surprize. Gute wahl, Cinema City!

Zapada de august

Alexander are o poveste de viata destul de trista, iar acest istoric il determina sa refuze sa se indragosteasca. Cateva femei incearca sa-l faca sa se razgandeasca, dar unicul moment in care baiatul cedeaza este atunci cand Caro, colega de la chioscul de palarii, il roaga sa nu se indragosteasca niciodata de ea. Insa intr-un proces plin de giumbuslucuri inspirate si imaginatie cu duiumul, povestea lor prinde contur intr-o fir narativ cu iz de drama si comedie.

Impresie generala – sensibil, comic si creativ

Daca iti plac filmele in care logica ajunge in plan secund, dupa o explozie de creativitate, iar simbolistica se amesteca usor cu un fir narativ sensibil si plin de speranta, atunci Zapada de august este pentru tine – o productie cu un feeling european pronuntat, un film care dovedeste ca limba germana nu suna intotdeauna autoritar, ba poate avea si un ton poetic, mai ales atunci cand este rostita de doi actori carismatici si care-si intra in roluri atat de firesc, ca parca-ti vine apoi sa verifici mai multe.

Zapada de august imbina frumos umorul cu drama, poate nu neaparat in cel mai original mod, dar cu siguranta intr-unul care te prinde, te sensibilizeaza si te pune sa te gandesti la mai multe posibilitati, chiar daca, in sinea ta, intuiesti finalul. Dar calatoria protagonistilor confirma vechea zicala: in viata, destinatia conteaza mai putin, calatoria este cea pe care ar trebui sa te concentrezi. Iar calatoria celor doi este o poveste de dragoste cu oops and downs mai degraba decat cu ups and downs, dar care merita toata atentia.

Si da, e o provocare sa vezi un alt film decat cele mainstream, din America, si sa simti vibe-ul european in scenele create in tihna. Dar atmosfera cozy si jucausa te vor cuceri! Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.