• Personaje principale: Derek (Ben Stiller) si Hansel (Owen Wilson)
  • Regizor: Ben Stiller
  • Casa de distributie: Ro Image
  • Durata: 100 minute
  • Lansare in Romania: 12 februarie

Imi amintesc ca am avut de studiat teatrul absurdului iar Cantareata Cheala mi-a ramas in minte ca fiind emblematica pentru gen. Ei, cred ca aseara am vizionat un film din genul absurdului si e atata simbolism in el, pe cat sunt si faze pur…absurde. Zoolander 2 este filmul pe care, de nu-l interpretezi raportat la trimiterile pe care le face, ramane doar o comedie ciudatica.

Zoolander 2

Este povestea supermodelului interpretat de Ben Stiller, Derek Zoolander, retras in munti pentru a se izola, dupa ce si-a ucis accidental nevasta iar copilul i-a fost luat de autoritati. In acelasi timp, in inima desertului, colegul sau de breasla, Hansel ( Owen Wilson), de asemenea victima a accidentului personajului lui Ben Stiller, traieste alaturi de membrii orgiei sale, care-i dau marea veste ca toti sunt insarcinati.

Impinsi de context, cei doi se revad la Roma, unde sunt implicati, fara voia lor, intr-un joc pe viata, pe moda si pe moarte.

Scena mea preferata

…e ceva previzibil. Probabil ca e scena preferata a tuturor. La inceputul filmului, Justin Bieber, interpretandu-se pe sine, este ucis in fata vilei lui Sting. Cand protagonistii Zooolander 2 se intreaba cine si de ce l-ar fi putut ucide pe Justin Bieber, un alt personaj raspunde ironic: „Serios? Chiar te intrebi de ce l-a omorat pe Justin Bieber?”. E momentul in care sala a pufnit in ras.

De ce mi-a placut Zoolander 2…desi din trailer, imi parea o prostie

Inima filmului e parodia. Parodia realitatii societatii consumeriste frivole. Iar din trailer, nu-ti dai seama de substraturile filmului. Vezi doar cateva glume scoase din context, care par pur si simplu prostesti. Privit de la cap la coada, filmul e ceva mai mult decat un scenariu ecranizat al unor oameni cu idei nebune, lipsite de relevanta.

De ce anume face misto Zoolander?

De obsesia pentru aspectul fizic – Derek Zoolander devine isteric cand ii vede cicatricea subtila a colegului sau iar Valentina (Penelope Cruz) se plange de faptul ca sanii ei mari au impiedicat-o sa devina un model de succes. Personajul ce-o parodiaza pe Donatella Versace vrea sa smulga pielea fetelor tinere iar intreaga intriga planeaza asupra ritualului prin care batranii modei vor bea din „fantana tineretii” si-si vor recapata frumusetea.

De fanatismul directionat spre vedete – caci apar cu duiumul, interpretandu-si cel mai adesea propriul rol: Justin Bieber, Lenny Kravitz, Sting, Ariana Grande, Macaulay Culkin, Demi Lovato, Katy Perry, ba chiar si Madalina Ghenea.

Amanunte picante

  1. A aparut la 15 ani de la lansarea primului Zoolander;
  2. Atat Owen Wilson si Ben Stiller, cat si Will Ferell sunt toti stangaci.
  3. Eddie Murphy si-a exprimat dorinta de-a juca in film iar Jonah Hill a fost inlaturat in ultimul moment.

Vizionare placuta

Din 12 februarie, distribuit de Ro Image.

PS: Nu o sa dezvolt titlul, insa credeti-ma ca reprezinta o tema centrala in film.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.